Recept: Pesto

Vandaag het recept voor heerlijke pesto!
Erg lekker op stokbrood, pasta, carpaccio en salades.

Ingrediënten:

50 gram pijnboompitten
50 gram basilicumblaadjes
halve theelepel zout
125 ml olijfolie
2 knoflookteentjes, geperst
30 gram parmezaanse kaas, geraspt
20 gram pecorino, geraspt

Hoe maak je het?

De bereiding van pesto is erg simpel. Zorg dat je de over voorverwarmd op 180 graden. Rooster de pijnboompitten twee minuten lang op de bakplaat, tot ze goudbruin zijn. Laat ze dan even afkoelen.

Doe daarna de pijnboompitten, knoflook, basilicum, zout en olijfolie in een mixer en pureer het tot  een glad mengsel. Doe het in een kom en voeg als laatste de kazen erbij.

Et voilà, alweer iets lekkers gemaakt!

De pesto heb je binnen 10 minuten gemaakt en is erg lekker. Heerlijk vers, dus veel beter dan uit de winkel.

Eet smakelijk!

Sorry dat jullie zolang moesten wachten! Ik heb het ontzettend druk en mijn mams lag tot vandaag in het ziekenhuis. Excuses!

Advertisements

13/01/2010. Tags: , . Food.

3 Comments

  1. Dhini replied:

    Klinkt lekker!
    Wat is pecorino? is het soort kaas?

  2. madambeauty replied:

    Ja, das een kaas; http://nl.wikipedia.org/wiki/Pecorino
    Maar neem niet de casu marzu, lijkt me niet zo lekker!

  3. Une Mademoiselle AKA Martine replied:

    No no! Ik vind dat echt niet lekker hihi (A) Maar voor anderen is het natuurlijk super leuk om te lezen 🙂

    Kus Kus Martine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: