Up In The Air

Ryan Bingham (Clooney) is een man met een wel heel vreemde hobby: hij verzamelt zoveel mogelijk ‘frequent flyer miles’, de spaarpunten die je kunt krijgen als je regelmatig vliegt. Bingham is vastbesloten om als zevende persoon ter wereld tien miljoen van die miles bij elkaar te sparen, en de vliegfanaat is al hard op weg. Hij moet voor zijn werk namelijk erg veel vliegen: Bingham werkt als management-consultant die overal in heel Amerika wordt ingevlogen als er massa-ontslagen plaats moeten vinden. Dan moet Ryan de ontslagen werknemers het slechte nieuws vertellen, om ze vervolgens wijs te maken dat ze dit ontslag juist positief moeten opvatten en als een uitdaging moeten zien.
Dat hij met zijn werk talloze andere mensen werkeloos maakt kan Ryan echter niks schelen, het enige wat voor hem telt is zoveel mogelijk vliegen om maar die tien miljoen spaarpunten bij elkaar te krijgen. Ook al heeft Bingham amper een sociaal leven op de grond, dat maakt hem weinig uit: hij voelt zich op zijn gemak als hij hoog in de lucht zit.

Bingham’s wereld dreigt echter in te storten wanneer hij de betweterige Natalie als nieuwe collega krijgt. Deze pinnige jongedame legt aan de baas uit dat je mensen ook via de webcam kunt ontslaan, zodat Ryan en zijn collega’s niet meer heel Amerika rond hoeven te vliegen. Natalie is wel het laatste wat Ryan kan gebruiken in zijn missie om zijn tien miljoen vliegpunten bij elkaar te sparen. Daarnaast begon Ryan het vliegen nóg leuker te vinden sinds hij tijdens meerdere tussenstops de spannende Alex tegen het bevallige lijf loopt.

Tja, als George Clooney er in speelt, moet je ‘m haast wel zien. Dat er veel reizen in voor komt vind ik ook erg leuk. De film heeft 6 Golden Globes nominaties in de wacht gesleept, dus de verwachtingen zijn hoog. De uitslag van de Golden Globes worden 17 januari bekend gemaakt.

Ik hou zelf erg van films kijken. Soms ga ik naar de bioscoop, maar vaak huur ik een filmpje omdat je dan lekker thuis kunt kijken. Heerlijk wegzwijmelen op de bank!

Ik ben erg benieuwd naar deze film. En we hoeven niet lang te wachten. Hij komt namelijk 14 januari uit in de bioscopen.

Welke film heb je voor het laatst gezien en wil je Up In The Air zien?

Advertisements

13/01/2010. Movies.

2 Comments

  1. Une Mademoiselle AKA Martine replied:

    Klinkt als een super leuke film!

    Kus Kus Martine

  2. Eline replied:

    ziet er goed uit…deze komt zeker in m’n lijstje!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Trackback URI

%d bloggers like this: